Utazás

Sírtak és imádkoztak az utasok, amikor levált a hajtómű a repülőről – videó

Rémisztő felvételeket tettek közzé az utasok. Óriási szerencse, hogy épségben le tudott szállni a gép.

Halálközeli élményben volt része annak a 96 utasnak, akik március elsején felszálltak a kirgiz főváros, Biskek és az ország dél-nyugati részén fekvő Batken között közlekedő repülőgépre. Az út 45 perces lett volna, a repülőgép azonban mindössze 8 perccel a felszállás után kényszerleszállásba kezdett, mivel az egyik hajtómű 6000 méter magasban meghibásodott. És nem is akárhogyan: a turbina egy része szabályosan levált a helyéről – írja az Origo.

Az ablakon kinéző utasok közül többen meg is örökítették a rémisztő látványt, ahogyan azt is, ahogy a fedélzeten tartózkodók egy része sírni, imádkozni kezdett a levegőben.

A pilóták hidegvérének köszönhetően a gép fél órával a felszállás után épségben leszállt. Tapasztalt pilóták szerint az Avro RJ85-ös gépnél szinte mindennaposak a meghibásodások. A pilóták állítólag „viccesen” azt szokták mondani, hogy az Avro RJ85 három hajtóművel közlekedik a legjobban, a negyedik csak „póthajtómű”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top