Utazás

Felmarták az utat, majd szándékosan úgy hagyták Győr mellett

A közútkezelő szerint így biztonságosabb a szakasz, a helyiek viszont felháborodtak, és fejlesztéseket követelnek.

Felmarták az utat Győr és Győrújfalu között, mindenki azt hitte, azért, hogy felújítsák. Ám hetekig nem történt semmi, ezért Győrújfalu polgármestere megkereste a közútkezelőt, de megdöbbentő választ kapott.

Kiderült, hogy a felmart út nem egy átmeneti állapot, hanem maga a megoldás. A közútkezelő közölte, hogy nem tervezik a szakasz aszfaltozását, mert ez egy bevett módszer arra, hogy kevésbé csússzon az út – közölte az RTL Klub.

Naponta több mint 10 ezer autó közlekedik a kétsávos úton, rendszeresek a balesetek, az utóbbi időben több autó lecsúszott az aszfaltról esős időben. A felmarással nőtt a kocsik tapadása, és csökkent a fékút is.

A polgármester szerint inkább azt szeretnék, ha normálisan lehetne közlekedni, és ki lenne szélesítve az út. Emellett attól is tart, hogy az út más szakaszait is felmarják. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek, és fejlesztéseket követelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top