Utazás

Magyar tolvaj miatt kellett visszafordulnia a Spanyolországba tartó repülőnek

Az egyik utas ellopta a földi személyzet egyik alkalmazottjának a mobilját. Másfél órás késés lett belőle.

Másfél órát késett hétfő este a Wizz Air egyik Spanyolországba tartó járata, mert az egyik magyar utas ellopta a földi kiszolgáló személyzet egyik alkalmazottjának a mobilját – írja a Bors.

A történtekről egy magyar lány számolt be a lapnak. Állítása szerint a dolog a társaság Alicantéba tartó járatát érintette: a gép már kigurult a felszállópályára, a felszállási engedélyt azonban nem kapta meg.

Másfél óra telt el, mire közölték, hogy valami operációs hiba történt. Mindenki azt hitte, hogy a géppel van valami, csak angolul és magyarul tájékoztattak, így a sok spanyol nem is értette először, mi történik

– mesélte a lapnak a lány. Ez idő alatt mindenkinek a helyén kellett maradnia, még a mosdóba sem engedték ki az embereket, emiatt egy társaság ki is kelt magából.

A gép hosszas várakozás után végül visszagurult az indulási pontra, ahol szirénázó rendőrautók jelentek meg. Hamarosan két rendőr lépett a fedélzetre, akik végre elárulták, miért is nem szállhatott fel eddig a gép. A rendőrök azt is közölték, hogy ha a bűnös visszaadja a telefont, a gép máris felszállhat.

Óriási morajlás és zűrzavar támadt, teljesen le voltam sokkolva. Középen ültem, egyszer csak egy fiatal nő és egy férfi sétált előre egy táskával. Egyértelmű volt, hogy közük van hozzá. Ezek után, a gyanút mintegy megerősítve, be is mondták, hogy előkerült a kütyü. Kis idő múlva a tolvaj egy rendőrrel visszajött a többi táskájukért

– mesélte a lapnak a szemtanú. Amikor meglett a telefon, az utasok tapsolni kezdtek. 

Az incidens után a repülőt újra kellett tankolni. A gép végül másfél órás késéssel szállhatott fel. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy személlyel szemben, a telefon pedig azóta visszakerült a tulajdonosához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top