Utazás
Szponzorált tartalom

3 kirándulási tipp nyárra

Ha strandolni szeretnél, elmondjuk, hová érdemes elmenni a családdal. Ha egy hűs barlangban vészelnél át egy forró nyári napot, arra is van ötletünk.

Budapest, te csodás!

A 29 kilométer hosszú Pál-völgyi barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja. Magas, hasadékszerű folyosói, csillogó kristályai és az ősi kagylólenyomatok nemcsak a felnőtteknek kínálnak felejthetetlen élményt, hanem a gyerekek is érdeklődéssel járják be a kiépített útvonalat. Mivel több helyen meredek lépcsőkön haladnak a látogatók, 5 évesnél fiatalabbak nem vehetnek részt a túrán. Azoknak, akik a nyári melegben hűvös és tartalmas kirándulást keresnek Budapesten, tökéletes választás lehet a Pál-völgyi barlangrendszer, ugyanis mindössze 11 fok a belsejében. Ezért fontos, hogy a látogatók pulóverrel is készüljenek. Akik a nap folytatásaként a gyerekeknek akarnak kedvezni, a fogaskerekűvel biztosan célt érnek. A kicsik ugyanis imádják az érdekes közlekedési eszközt. A Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedő gyerekvasút pedig tökéletes zárása lehet a tartalmas budapesti kirándulós napnak.

Irány a strand!

Ha nyár, akkor irány a strand! Ha az egész család megy, érdemes olyan komplexumot keresni, ami a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt tartogat izgalmas lehetőségeket. A bükfürdői strand például tökéletes választás, hiszen számtalan medencével, sportolásra alkalmas pályákkal, gyógyvízzel várja a vendégeit. A gyerekekre is gondoltak a strandon: a kicsik nemcsak a medencékben időzhetnek, hanem a népszerű vizes játszóteret is kipróbálhatják és a kicsik nagy kedvencét, a nemrég kialakított cápabarlangot is megcsodálhatják. A hullám- és ugróöböllel ellátott családi medence mellett függőágyakban pihenhetik ki a vendégek a strandolás fáradalmait, a csúszdákon pedig újabb izgalmas kalandok várnak a család aprajára és nagyjára.

strand család

A kihagyhatatlan Szentendre

Ha még nem jártál a szentendrei Skanzenben, itt az idő pótolni. Arra viszont készülj fel, hogy akár egy teljes napot is eltölthettek a mesés múzeumban, ahol különböző tájegységek elevenednek meg – néphagyományokkal karöltve. Az óriási területen fekvő skanzen számos izgalmas programot ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyerekek vonatozhatnak is, és ami még fontosabb, játékos formában ismerkedhetnek a hagyományokkal. A múltidézés után, ha még maradt idő, a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum is tökéletes célpont a családoknak, a kiállított járműveket a gyerekek imádják, a szülők pedig nosztalgiázhatnak a néhány évtizede lecserélt trolibuszokon, villamosok láttán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top