Utazás

Egyedül élt túl hat éjszakát az ausztrál vadonban a szikláról leesett nő

A csodával határos módon hat éjszakát élt túl az ausztrál vadonban egy nő, miután kirándulás közben leesett egy szikláról. Pedig minden ellene szólt: barátai későn jelentették eltűnését, segélykiáltását valaki meghallotta ugyan, de nem szólt róla a rendőrségnek.

Hat éjszakát töltött egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő, akire helyi idő szerint csütörtökön találtak rá a keresésére indult katonák, rendőrök.

A 25 éves Joohee Hant múlt csütörtökön látták utoljára a Queensland állambeli Tully egyik élelmiszer-áruházánál. A nő másnap reggel kirándulni indult a szomszédos Mount Tyson település egyik nemzeti parkjába.

A queenslandi mentőszolgálat munkatársa, Hannah Gaulke szerint Han, aki egy barátjának telefonon elmondta, hogy hova készül, felmászott egy hegyre, és fotókat készített a tájról, majd megcsúszott, leesett, és órákra eszméletét vesztette.

Így mentették ki a vadonból a fiatal nőt

Hannak sikerült átvonszolnia magát a bozótoson, azonban elakadt, miután elért egy sziklás vízeséshez, ahol aztán hat napig várta, hogy kimentsék.

A fiatal nő eltűnését csak napokkal később, szerdán jelentették a barátai, és akkor meg is indult a keresés.

Han segélykiáltását már szombaton meghallotta valaki, de az illető csak csütörtökön értesítette a hatóságokat, amikor hallott a nő eltűnéséről.

A bajbajutottat még aznap megtalálták a katonák és a rendőrök. A fiatal nő kiszáradt, és megviselték az időjárás viszontagságai, de mindezek ellenére viszonylag sértetlenül megúszta a történeteket.

„Hat nap hosszú idő a bozótosban, különösen, ha az ember nincsen rá kiképezve” – mondta Steve Kersley rendőrfelügyelő, hozzátéve, hogy Han hosszú nadrágot és hosszú ujjú felsőt viselt, és egy esőkabát is volt nála, ami melegen tartotta.

Hant mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről, és Tullyba vitték, ahol kórházba szállították.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top