Utazás

Káosz és sorban állás a Wizz Air pultjainál a Liszt Ferenc repülőtéren

Hatalmas káosz fogadta ma az utasokat a Liszt Ferenc repülőtéren lévő Wizz Air-pultoknál, ahol több százan álltak sorban, hogy feladják kézipoggyászukat, ahogy azt a légitársaság kérte tőlük levélben.

Több százan álltak sorban ma reggel a Liszt Ferenc repülőtéren lévő Wizz Air check-in-pultok előtt, hogy a cég kérésének megfelelően a reptéren személyesen végezzék el az utasfelvételt, és feladják kézipoggyászukat, amit a társaság döntése értelmében nem vihettek fel a repülőgép utasterébe.

Az utasok a kézipoggyászok helyett csak egy 40x30x18 cm-es táskát vihettek magukkal, amit az ülésük alá kellett elhelyezniük, viszont kiválasztottak kézipoggyászát legalább ingyen tették be a csomagtérbe.

Erről a járatok indulása előtt néhány nappal tájékoztatta utasait a fapados, viszont azt nem vették számításba, hogy csütörtök reggel 10 Wizz Air járat is indul Ferihegyről.

Ennek eredménye lett a hatalmas káosz, amiről az Utazómajom számolt be.

A Wizz Air közleményt adott ki a délelőtti ügy kapcsán:

WIZZ AIR-ÁLLÁSFOGLALÁS

Budapest, 2018. 06. 07. – A Wizz Air korábban arról értesítette néhány, június 7-i budapesti járatával induló utasát, hogy a repülőtéren ingyenesen, ám személyesen kell elvégezniük az utasfelvételt, és ezzel egy időben díjmentesen feladhatják a kézipoggyászukat. Erre a magas kihasználtságú járatok zökkenőmentes működésének biztosítása miatt volt szükség. A Wizz Air annak érdekében, hogy a poggyászfeladás zökkenőmentes legyen, további 3 utasfelvételi pultot nyitott meg, valamint a szokásosnál 20 perccel korábban nyitottak ki és zártak be az utasfelvételi pultok. Az utasfelvétel zavartalan biztosítása érdekében a repülőtéren emelt számú személyzet is segített az utasoknak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top