Utazás

A puszta közepén hagyta a vonatot a mozdonyvezető, mert lejárt a munkaideje

Műszaki okok miatt eleve késéssel indult a vonat Budapestről. Aztán fél órát vártak az utasok a semmi közepén Füzesabony közelében, mert nem volt, aki vezesse a vonatot.

A Budapestről Nyíregyházára tartó Dália IC mozdonyvezetője megállt a vonattal, és elballagott, mert lejárt a munkaideje. A péntek reggel történt esetről a Bors egyik olvasója számolt be.

A 7.20-ra kiírt vonat eleve késéssel indult a Keleti pályaudvarról, mivel több műszaki hiba volt a vonalon. Ezeket reggelre megjavították ugyan, de csak délutánra állt helyre a közlekedés.

Az utasok arra lettek figyelmesek, hogy a vonat megáll a semmi közepén. Végigment a kalauz, aki elnézést kérve közölte, hogy egy darabig ott fognak állni, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje.

Nagyjából fél órát vártak az emberek a vonaton, mire szemből megérkezett Füzesabonyból egy másik masiniszta, akivel már tovább tudtak haladni. A vonat reggel 9 óra helyett 10.30-ra ért Füzesabonyba. Ekkorra már Nyíregyházán kellett volna lennie.

A MÁV a mozdonyvezetővel kapcsolatos érdeklődésre nem válaszolt, annyit közöltek, hogy műszaki gondok voltak a vonalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top