Utazás

Telekocsizni nőként? Mutatjuk a szabályokat!

Sok minden szól a telekocsizás mellett: spórolhatunk az üzemanyagon, kényelmes, és jó társaságban tölthetjük az időt. Vannak azonban olyanok, főként a nők között, akik tartanak attól, hogy egy ismeretlennel osszák meg az autójukat. Pedig néhány egyszerű szabály betartásával kivédhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Hölgyeknek egy kis extrát is mutatunk!


1. Válasszunk megbízható platformot! Az Oszkar.com Telekocsi már több mint 10 éve működik Magyarországon, mára több mint félmillió felhasználója van. Ez nemcsak azt jelenti, hogy könnyen találhatunk útitársat, de a 10 éves múlt garanciát nyújt a rendszer megbízhatóságára is. Egy kis érdekesség: már néhány éve több a női utas a felhasználók között, mint a férfi.

2. Nézzük meg a választott útitárs profilját! A regisztrált felhasználók adatlapján találunk profilképet, ezenkívül egy rövid bemutatkozást, aminek alapján el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e az illető, szívesen megosztanánk-e vele az autónkat. Többek között olyan információkat is megadhatunk a profilunkon, mint a zenei ízlésünk, hobbink, érdeklődési körünk vagy családi állapotunk.

3. Olvassuk el az értékeléseket! Az utasokról és a sofőrökről is találunk értékeléseket. Minél régebben használja valaki a rendszert, annál többet. Az Oszkár rendszerében a sofőröket több szempont szerint is értékelhetjük, mint például biztonság, kényelem, pontosság, udvariasság. Ennek alapján nagyon sokat megtudhatunk jövőbeni útitársunkról. Ha valaki sok rossz értékelést kap (pl. sofőrként a sebességhatár túllépésére), akkor akár ki is zárhatják a felhasználók közül, sőt, az újraregisztrációját is letiltják. A megbízhatatlan utasok esetében pedig (akik például gyakran az utolsó pillanatban mondják le a foglalásukat) az Oszkár üzemeltetői ki tudják kötni a bankkártyás előre fizetést, így autósként sem kell attól félnünk, hogy hoppon maradunk. Emellett a közösség maga is bünteti a renitens felhasználókat: akinek sok rossz értékelése van, az egyszerűen nem fog útitársakat, illetve fuvart találni.

4. Használjuk a szűrési lehetőségeket! Akár utast, akár sofőrt keresünk, az indulás és érkezés helyén kívül további szűrési lehetőségeket is beállíthatunk, például a fuvar ára, az indulás időpontja stb. És egy kis extra a női felhasználóknak: a hölgyek azt is kiválaszthatják, hogy csak női sofőrrel, illetve utastárssal szeretnének utazni.  

5. Foglalás után egyeztessünk telefonon! Jövendő útitársunk hanghordozása, szóhasználata, beszédstílusa nagyon sokat elárul róla, emellett arról is, hogy mennyire vagyunk kompatibilisek. Ha ilyenkor nagyon nem érezzük, hogy egy hullámhosszon vagyunk, még mindig lemondhatjuk az utat.


6. Felhasználók azonosítása:
Az Oszkar.com Telekocsi oldalon való regisztrációkor mind utasként, mind autósként meg kell adnunk a telefonszámunkat. A rendszert csak akkor kezdhetjük el használni, ha a mobilunkra kapott kóddal igazoljuk a számunk valódiságát. Így biztosított, hogy csak ténylegesen elérhető felhasználók hirdessenek vagy keressenek helyet. Ráadásul így a felhasználók visszakereshetőek, ha bármi kellemetlenséget okoznának.

 

+1 tipp: Ha mindennek ellenére még mindig tartasz egy kicsit az autómegosztás kipróbálásától, érdemes először egy olyan út során kipróbálnod (akár utasként, akár autósként), ahova nem egyedül, hanem egy barátnőddel, ismerősöddel indulsz.

 

Ha kedvet kaptál a kipróbáláshoz, ide kattintva regisztrálhatsz. Jó telekocsizást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top