Utazás

Megint az utasok toltak be egy trolibuszt Budapesten

Ez volt az igazi nosztalgiajárat: az egyik forgalmas kereszteződésben az utasoknak kellett megtolniuk a 38 éves járművet.

Az utasok tolták meg a BKV nosztalgiajáratát, amely egy forgalmas fővárosi kereszteződésben rekedt a hétvégén.

A trolibusz a Bajcsy-Zsilinszky úton akart átmenni a Nagymező utcába, amikor az áramszedője egy nagyot szikrázott és csattant, majd a busz megállt – számolt be az RTL Klub.

A 38 éves trolibusz nosztalgiajáratként járta a fővárost szombaton, ezért sok rajongó várta a járművet. Egyikük azt mondta, hogy épp egy megállóban videózták a trolit, amikor hatalmas villanással szikrázott az áramszedő. Amikor pedig szerettek volna felszállni a buszra, szóltak nekik, hogy nem fog menni, inkább segítsenek megtolni a járművet.

Nem ez az első eset, hogy trolibuszt kell megtolni Budapesten. A zárlatok elkerülése miatt ugyanis egyes szakaszokon nincs áram a felső vezetékekben. Itt lendületből kell áthaladniuk a troliknak, ám ha valamiért lassítaniuk kell, maguktól nem jutnak tovább.

Az újabb trolibuszoknál már jobb a helyzet, mert akkumulátor is van bennük, de ettől még előfordul, hogy az utasoknak kell segíteniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top