Utazás

Mit csináltok ti ott Cipruson? Kigyúrtátok magatokat? Instagram-válogatás

A képmegosztó egy aranybánya, most a Cyprus címke alatt kutakodtunk.

Nem volt rég, hogy az Instagram irányából az esőerdők sűrűjébe mentünk, és nem az volt az első alkalom, amikor kiderült, hogy mennyire jó, vicces, öntömjénező vagy éppen irigylésre méltó képeket osztanak meg a profiljukat nyilvánosra állító felhasználók. Most sincs ez másképpen, hogy a Földközi-tenger keleti részén található Ciprus szigetére „repültünk”.

Ciprusról már többször is írtunk, a sziget népszerű a magyarok körében, de turisztikai hivataluk szeretné, ha hazánkból még többen utaznának oda – ahogy azt anno az NLCafénak elmondták:

2017-ben 3 millió 650 ezer vendég érkezett a szigetre, ebből összesen 14 ezer 888 a magyar, akik együttesen 133 ezer 992 vendégéjszakát töltöttek ott. A magyar vendégek fele érkezik szervezett úton, a többi magának találja ki az utazását.

Ennél jóval többen utaznak az egyébként egy fokkal olcsóbb görögországi szigetekre, vagy éppen a lassan „magyarlakta övezet”-ként is aposztrofálható Horvátországba, pedig Cipruson is van mit nézni, érezni. A tengerpartot elhagyva varázslatos világ fogad: egymást érik a narancs- és citromligetek, barátságos falvak váltják egymást, ahol bármikor találsz egy jó tavernát vagy egy látogatható halloumiüzemet (helyi sajt, nemzeti étel). A falvak határában eperföldek láthatók, és akad pár olívaültetvény és botanikus kert is, sőt szamárfarmot is találsz, ahol amolyan turistaattrakcióként kipróbálhatod a szamaragolást. A szamár „szent” állat náluk, sosem ennék meg, anno ugyanis az állat volt a szállítójuk, a taxijuk, a mindenük, nélküle nem tudtak volna közlekedni a szigeten. 

Az Instagramra ránézve persze szamárból és botanikus kertből egy sem, tengerpartból, bikiniből és kigyúrt felsőtestből viszont eszelős mennyiség jött szembe. Innentől fotók, felettük csekély magyarázat. Ámulj!

 A legtöbb lájk épp egy autóé: 

Mercedes Benz Cyprus (@mercedesb.cyprus) által megosztott bejegyzés,

Majd egy lengyel lányé: 

Karolina Wyglądała (@karolina_______) által megosztott bejegyzés,

Ők pont egy olyan nyaralásra vágynak, amilyen ez volt: 

Liam Bennett (@liamybennett) által megosztott bejegyzés,

Táj, kékség: 

Renata Rezková (@rezkovarenata) által megosztott bejegyzés,

Orosz lány vízbe ugrik. Lassítva: 

Esetlen kép, esetlen póz, beágyazáskor 15 kedvelés: 

Кристина Мамонтова (@kri_sss_) által megosztott bejegyzés,

Gyúrtok? Vagy honnan van az a sok izom? 

alessio_santoro (@alessio_santoro_22) által megosztott bejegyzés,

Cipruson megtalálták a függőleges állóvizet: 

Lívia Ševčíková (@liviasevcikova) által megosztott bejegyzés,

Napi tanga: 

Вика Зайцева (@viktoria_zaiceva) által megosztott bejegyzés,

Párommal Cipruson, párom árnyékban. 

Polina Anikeeva (@polinas85) által megosztott bejegyzés,

Ennyi. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top