Utazás

Repülő autót mutattak be Kaliforniában

A BlackFly a gyártó szerint egy tankolással 40 kilométert tud megtenni és 100 kilométer per órás csúcssebességgel hasít.

Repülő autót mutattak be Kaliforniában – írja a BBC. Az Opener nevű cég BlackFly névre keresztelt járműve a gyártó szerint egy tankolással 40 kilométert tud megtenni, és 100 kilométer per óra a csúcssebessége. A repülő autót a két szárnyon elhelyezett nyolc hajtómű mozgatja, fülkéjében egy ember fér el.

Fotó: Youtube

Az Openert a Google társalapítója, Larry Page finanszírozza, aki a repülő motort fejlesztő Kitty Hawk-ot is nagyobb összeggel támogatja. A BBC azt írja, hogy a repülő autót és a repülő motort is inkább drónnak kellene nevezni, mivel közúton egyik sem használható.

A BlackFly irányításához a fejlesztők szerint nem lesz szükség jogosítványra, de egy rövid tréninget azért majd végig kell csinálniuk a pilótáknak. Marcus Leng, a cég vezetője azt nyilatkozta, hogy járművet manuálisan is lehet irányítani, de saját magát is elvezeti, ha kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top