Utazás
Szponzorált tartalom

3 mesés hely a közelben, ahol tökéletes lehet a nyaralás

Ha még nem tudod, hol érdemes nyaralni idén, segítünk. Olyan szenzációs helyeket mutatunk, amelyek nemcsak páratlan élménnyel gazdagítanak, hanem közel vannak, akár néhány órás autóúttal elérhetők.

Donovaly – Dóval

Dóval, vagy szlovák nevén Donovaly Besztercebánya és Rózsahegy között, a Nagy-Fátra és az Alacsony-Tátra közötti hágón fekszik. A télen méltán népszerű síparadicsom azonban nemcsak a leghidegebb évszakokban tartogat egyedi látnivalókat és csodás élményeket, hanem nyáron is. Egyre többen fedezik fel a táj és a környék nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket. Ráadásul a világ végére sem kell elmenni, ha az ember tartalmas kikapcsolódást szeretne az egész család számára, hiszen Donovaly Budapesttől mindössze 2,5-3 órás autóútra van. A túrák szerelmeseinek tökéletes célpont a település, az pedig csak hab a tortán, hogy több felvonó nyáron is működik, így azok számára is elérhető a környék adta mesés látvány, akik kihagynák a hosszú sétákat. A családdal utazók legnagyobb örömére a környék minden korosztály számára tartogat látnivalót: a kalandpark kihagyhatatlan, ahogy a számtalan izgalmas hőst felvonultató Habakuky mesefaluba is mindenképpen érdemes ellátogatni. 

mesepark mesefalu

Mesefalu Donovalyban – Ki kukucskál ott lent?

A legkisebbek legnagyobb kedvence Donovalkovo, ahol minden ugyanolyan, mint a felnőtteknél, csak éppen kicsiben: igazi miniváros utakkal, házakkal és egy minifarmmal, ahol különleges apró állatok élnek. Mivel minden gyerek imád felnőttesdit játszani, nincs olyan közöttük, aki ne akarná kipróbálni a szakmákat vagy azt, hogy hogyan kell jogosítványt szerezni, csekket befizetni.

miniváros minifalu

Vajon melyik a legmenőbb járgány Donovalkovóban?

Dachstein Skywalk-kilátó

Akik nyugalmas, ám tartalmas kikapcsolódásra vágynak, egy osztrák síparadicsomot is választhatnak úti célul. Legyen az mondjuk az Alpokban lévő Dachstein Skywalk-kilátó és környéke, amely nem véletlenül tartozik az UNESCO Világörökséghez. A több ezer méter magasan épített kilátóról varázslatos látvány tárul az utazó elé. Nem kell megijedni, nem csak gyalogosan közelíthető meg, a dachsteini gleccservasút egészen 2700 méterre felviszi a kirándulókat. A kilátó nyújtotta szépség magáért beszél: több száz hegycsúcs magaslik ott, jó idő esetén pedig Csehországig és Szlovéniáig is el lehet látni. A kikapcsolódásra vágyóknak tökéletes célpont a nyári Alpok, ugyanis az a nyugalom, amit a hegyek, völgyek közvetítenek, páratlan. Van egy panoráma-útvonal, amelyen feltétlenül érdemes végigmenni a kirándulóknak: vízesés, gleccserek, fenyvesek övezik, és Ausztria legmagasabb hegycsúcsát, a Grossglocknert is bemutatja. Mivel nemcsak gyalog, hanem kerékpárral és motorral is járható, szinte bárki számára elérhetőek a vidék csodái.

Bledi-tó

Ha még élőben nem jártál a Bledi-tónál, képen egészen biztosan láttad a csodát. A látvány ugyanis összetéveszthetetlen. Szlovénia második legnagyobb tava festői környezetben, hegyek ölelésében, erdőkkel körülvéve fekszik, közepén pedig egy apró sziget található, azon többek között egy varázslatos templommal. Kitalálni is nehéz volna szebbet, ám Szlovénia apró ékszerdobozával a valóság felülmúlta önmagát is. A fővárostól, Ljubljanától 55 km-re, Bled község határában lévő tó a Triglav Nemzeti Park ékessége. Hossza 2,1, szélessége 1,4 km. A kis szigeten több épület található, a leglátványosabb a 17. században, barokk stílusban épült Szűz Mária búcsújáró templom. A tavat kellemes túrával körbe lehet járni, de kerékpárra pattanva is élvezhető a táj varázsa. A közeli hegyek kilátókat is rejtenek, érdemes felülről megnézni a varázslatos vidéket. A romantikus kedvűek csónakból is élvezhetik a táj szépségét, na meg egymás társaságát.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top