Utazás

Medvetámadás Tusnádfürdőn, a polgármester szerint álhír

Medve rontott a tömeg közé az erdélyi Tusnádfürdőn, a támadásban egy ember könnyebben megsérült. A medve szemtanúk szerint az a hárombocsos anyamedve volt, amelyik már korábban emberre támadt.

Medvetámadás történt Tusnádfürdőn szerda hajnalban, egy fiatal férfi könnyebben megsérült, őt kórházba szállították. A támadásról először Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök számolt be Facebook-oldalán, majd a tanács sajtóirodája közleményt is kiadott az ügyben.

Eszerint a huszonhét éves férfit éjjel egy és két óra között sebesítette meg a tömeg közé ugró medve, a karján és a combján. A sérült sebeit a csíkszeredai megyei kórház sürgősségi osztályán látták el, majd a csíksomlyói fertőző osztályra szállították. 

A támadást elkövető állat szemtanúk szerint ugyanaz a hárombocsos anyamedve, amelyik a hónap elején ugyanezen a szakaszon megsebesítette a kutyáját sétáltató férfit.

Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

Hargita Megye Tanácsának elnöke a Maszolnak elmondta: annak ellenére, hogy a korábbi tusnádfürdői medvetámadás után felkérte a minisztériumot a hárombocsos anyamedve eltávolítására a közelgő tábor miatt, semmilyen intézkedést nem tettek a balesetek elkerülése érdekében.

Cikkünk megjelenése után nemsokkal Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor a Maszol szerint a tábor hivatalos megnyitóján kijelentette, hogy nem történt medvetámadás a tábor nulladik napján, és arra kért mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket, ugyanakkor továbbra is elővigyázatosságra intette a táborozókat.

Címlapkép: MTI/EPA / Jean-Christophe Bott

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top