Utazás

Leszállítottak egy fogyatékkal élő fiút a családjával az Emirates gépéről

Pedig orvosi igazolása volt arról, hogy repülhet.

Leparancsoltak egy fogyatékkal élő tinédzsert a családjával együtt az Emirates egyik járatáról, amikor kiderült, hogy a fiú epilepsziában szenved, pedig orvosi igazolása volt arról, hogy repülhet.

Isabelle Kumar, az Euronews újságírója éppen Dubaiból utazott volna haza Franciaországba, amikor az eset megtörtént. Kumar elmondása szerint az utazás minden lépésénél jelezték, hogy Eli, az autista fiú epilepsziás, a légitársaság azonban egészen addig nem szólt nekik, hogy ezzel gondjuk lenne, amíg olyan ülést nem kértek a fiúnak, amelyik mellett van egy üres hely, arra az esetre, ha rohama lenne.

Ekkor elkérték tőlük az orvosi igazolást, ám hiába mutatták azt fel, a légiutas-kísérők nem akarták elfogadni, pedig Kumar azt is felajánlotta, hogy felhívja a fiú Franciaországban élő orvosát. A légiutas-kísérők azt kezdték bizonygatni, hogy az igazolást a földi személyzetnek kellett volna felmutatni. A dolog vége az lett, hogy az egész családnak le kellett szállnia a repülőgépről. Ezek után ráadásul a földi személyzet is elismerte, hogy Eli repülhetett volna, de ekkor már nem engedték őket vissza a gépre.

Az emberség hiánya volt számunkra az, amit a legmegrázóbbnak éreztünk. A személyzet egy többszörösen fogyatékos gyerekkel állt szemben, és ennek ellenére azzal fenyegettek minket, hogy hívják a rendőrséget, ha nem szállunk le, miközben a csomagjaink még a gépen voltak

– mondta Kumar az Euronewsnak.

Az Emirates végül néhány órán belül megoldotta, hogy Genfen keresztül hazarepülhessenek, de az incidens így is megviselte a családot. A légitársaság sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, de védelmükbe vették a személyzetet. „Az ilyen helyzetek általában nehezen értékelhetők a személyzet számára, azt választották, hogy úgy cselekszenek, ahogy az a legjobb az utasaink biztonsága szempontjából és az orvosi csapatunk tanácsa szerint is” – írták közleményükben. A családnak ingyenes szállást biztosítottak csütörtöki hazaútjáig.

Kihívások végtelen sorával kell szembenézned, ha fogyatékos gyereked van. Ha tisztelettel bánnak veled, az segít. Soha nem fogjuk feladni, ez nem fog eltéríteni minket attól, hogy együtt utazzunk, mint bármely család. Viszont kétszer is meggondolom, hogy az Emirates-t válasszuk

– mondta még az esettel kapcsolatban Kumar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top