Utazás

Drogot csempészett magassarkújában az apáca

Bár a nő bűnösnek vallotta magát kábítószercsempészet vádjában, az is elképzelhető, hogy fogalma sem volt arról, mit csinál.

Az amerikai Denise Marie Woodrum egy tönkrement házasság és komoly egészségügyi problémák után döntött úgy, hogy apácának áll a Kansasban alapított Krisztus Vérének Imádói egyháznál.

Az apáca 2017 áprilisában aztán megismert az interneten egy Hendrik Cornelius nevű férfit, akibe beleszeretett. Több ezer üzenetet váltottak az ezt követő hónapokban, de soha nem találkoztak személyesen.

Tavaly augusztusban aztán Sidney repterén az apáca egyik cipőjének sarkában kereskedelmi mennyiségű kokaint találtak a határőrök. Ügyvédje szerint a neten megismert férfi – vagy az identitás mögött megbújó személy vagy személyek – verték át a sebezhető Woodrumot.

A nő januárban bűnösnek vallotta magát kábítószercsempészet vádjában. Az azonban még a mai napig sem tisztázott, hogy Woodrum mennyiben volt tisztában azzal, hogy mit tesz.

(Forrás: Australian Border Force)

Az ügyet tárgyaló bíró megérdőjelezi a magyarázatot, miszerint a nőt megtévesztették volna. 

Annyi biztos, hogy ausztráliai lebukását megelőzően Missouriból Texasba, majd Trinidad és Tobagóba utazott, másnap pedig Suriname-ba repült, mindeközben rendszeresen váltott üzeneteket Corneliusszal, illetve egy Stacie nevű személlyel is. 

„Az egész út ki lesz fizetve, emellett plusz fizetséget is kapsz majd a munkádért” – üzente neki az ismeretlen.

Amikor a reptéren megkérdezték, miért érkezett Ausztráliába, Woodrum azt válaszolta, hogy azért, hogy megnézze a Kikötő hidat és az akváriumot, a táskájában lévő ruhákat és cipőket pedig ajándékba szánja az édesanyjának. Későbbi kihallgatásakor viszont már azt mondta, hogy a holmikat Dél-Amerikában kapta, és Sidneyben élő embereknek vitte ajándékba.

Woodrum családtagjait sokkolta a korábban tanárként is dolgozó nő letartóztatása, édesapja állítása szerint lánya korábban sosem tett semmi ilyesmit. Hozzátette, hogy a nő méheltávolításon esett át, és depresszióval küzdött.

A meglehetősen zavaros ügyben a jövő hónapban születhet ítélet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top