Utazás

Két vonat majdnem összeütközött, de a MÁV szerint nem volt vészhelyzet

Néhány száz méterre állt meg két vonat egymással szemben Dömsödnél, ám a vasúttársaság kicsit másképp számolt be az esetről.

Múlt pénteken nem sok híja volt a tragédiának a dömsödi vasútállomáson. Mint arról az IHO nyomán beszámoltunk, a Budapestről Belgrádba tartó Ivo Andric gyorsvonat majdnem összeütközött a vele szemből érkező, Kelebia felől Budapestre tartó Flirttel. A két vonat mindössze pár száz méterre állt meg egymástól.

Az RTL Klub most arról számolt be, hogy a MÁV az eset után „elfelejtette” közölni, hogy az egyik vonat szembement egy másikkal a tilos jelzésnél.

A vasúttársaság honlapján ezt lehetett olvasni:

Pénteken nem sokkal 9 óra után a Belgrádba tartó Ivo Andric gyorsvonat Dömsöd állomáson nem a kijelölt helyen, de még az állomás területén állt meg, a közlekedése során viszont egy váltót megrongált.

Arról írtak még, hogy vonatpótló buszok szállítják az utasokat, illetve késések várhatók, a szembemenő vonatokat azonban nem említették.

Az RTL hiába kérdezte meg, miért nem írtak erről, a MÁV csak annyit közölt: nem volt közvetlen vészhelyzet, a biztosítóberendezések jól működtek, és az utasok sem sérültek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top