Utazás

Szálloda lett a nyugalmazott luxushajó – a Queen Elizabeth 2 fedélzetén jártunk

Aki szeretné átélni az élményt, hogy a történelem egy ikonikus objektumán múlatja az időt, és dubaji nyaralása alatt olyan helyen hajtaná álomra a fejét, ahol korábban Nelson Mandela vagy éppen II. Erzsébet, annak ide kell mennie.

Dubajról már az összes grandiózus jelzőt elsütötték – írtunk róla bőven mi is, nem könnyű hát újat mondani. Ha a saját véleményemet egy mondatban kellene összefoglalnom, azt mondanám, az a nagyon jó Dubajban, hogy állati eklektikus. Egyszerre nyüzsgő és lomha, és aligha létezik olyan finnyás turista, akinek az igényeit ne tudná kielégíteni a sivatagi metropolisz.

Száláslehetőség van bőven, és egyáltalán nem mind méregdrága. Jelen van a városban az összes ismert szállodalánc a Hiltontól a Mövenpicken át a Hyattig, mely utóbbinak például hat szállodája is áll Dubajban. De aki valami igazán különlegesre vágyik, és fogékony a történelemre, az eltölthet pár éjszakát a Queen Elizabeth 2-n is, amit 2008-ban vett meg Egyesült Arab Emírségek potom 100 millió dollárért, és idén április óta lebegő hotelként funkcionál. Nekünk pedig volt olyan mázlink, hogy egy villámlátogatás erejéig bekukkanthattunk a fedélzetére. Jöjjön hát most néhány érdekesség erről a tekintélyt parancsoló monstrumról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top