Utazás

3 kihagyhatatlan őszi kirándulóhely

Összegyűjtöttünk három szuper kirándulóhelyet, amit ősszel is érdemes felkeresni!

Őrség

Az ország nyugati határánál található vidékre egyszer egy évben kötelező ellátogatni, így miért ne tennénk ezt meg ősszel?!  A szállásként is funkcionáló régi parasztházak hangulata hamar magával ragadja az ide utazókat. A látnivalók sorából nem szabad kihagyni a veleméri templomot, a szalafői Pityerszert vagy a kisvasutat. A Kerka-völgyben közlekedő vasút festői tájakon szállítja utasait, ami nemcsak a gyerekeknek lesz maradandó élmény. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és „bakancsos” turistaútvonal is csatlakozik. Érdemes hátizsákot ragadni, étellel-itallal teletömni és felfedezni a környéket a családdal vagy a barátokkal!

orseg, osz

Fotó: vidékjáró

Mátra

Az Északi-középhegységhez tartozó Mátrában található hazánk két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes-tető és a Galya-tető, melyeket friss levegőjük miatt ősszel is érdemes megmászni. A környéket remek túraútvonalak, valamint a számtalan vár (Fehérkő vára, Siroki vár, Kanázsvár) miatt is megéri felkeresni.

osz, matra

Fotó: gyöngyös-mátra

János-hegy

Akik a fővárosban élnek, és nem szeretnének hosszabb útra indulni egy hétvégi kirándulás kedvéért, azoknak a város is kínál bőven lehetőséget ősszel is. Kitűnő választás lehet például a János-hegy, amely Budapest legmagasabb pontja, csodálatos kilátás nyílik a fővárosra.

osz, kirandulas

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top