3 kihagyhatatlan őszi kirándulóhely

Bors Hanna | 2018. Október 06.
Összegyűjtöttünk három szuper kirándulóhelyet, amit ősszel is érdemes felkeresni!

Őrség

Az ország nyugati határánál található vidékre egyszer egy évben kötelező ellátogatni, így miért ne tennénk ezt meg ősszel?!  A szállásként is funkcionáló régi parasztházak hangulata hamar magával ragadja az ide utazókat. A látnivalók sorából nem szabad kihagyni a veleméri templomot, a szalafői Pityerszert vagy a kisvasutat. A Kerka-völgyben közlekedő vasút festői tájakon szállítja utasait, ami nemcsak a gyerekeknek lesz maradandó élmény. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és „bakancsos” turistaútvonal is csatlakozik. Érdemes hátizsákot ragadni, étellel-itallal teletömni és felfedezni a környéket a családdal vagy a barátokkal!

Fotó: vidékjáró

Mátra

Az Északi-középhegységhez tartozó Mátrában található hazánk két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes-tető és a Galya-tető, melyeket friss levegőjük miatt ősszel is érdemes megmászni. A környéket remek túraútvonalak, valamint a számtalan vár (Fehérkő vára, Siroki vár, Kanázsvár) miatt is megéri felkeresni.

Fotó: gyöngyös-mátra

János-hegy

Akik a fővárosban élnek, és nem szeretnének hosszabb útra indulni egy hétvégi kirándulás kedvéért, azoknak a város is kínál bőven lehetőséget ősszel is. Kitűnő választás lehet például a János-hegy, amely Budapest legmagasabb pontja, csodálatos kilátás nyílik a fővárosra.

Exit mobile version