nlc.hu
Utazás

Algavirágzásba halhatott meg egy család

Algák miatt halhatott meg egy kiránduló család Kaliforniában, még a kutyájukat is holtan találták meg

A megyei seriffhivatal vezetője állítja, még sosem látott ilyen halált.

Holtan találtak egy egész családot – a szülőket és egyéves kislányukat –, a kutyájukkal együtt egy kedvelt kirándulóhelyen, a kaliforniai Sierra Nemzeti Erdőben az Egyesült Államokban – számolt be az RTL Híradó.

elhunyt család

A tragikus körülmények között elhunyt család (Forrás: RTL Híradó – videó)

A hatóságok eleinte tanácstalanul álltak az eset előtt, mert az áldozatok mindannyian sértetlenek voltak. Az öngyilkosságot is kizárták. Látszólag semmi sem magyarázta a család tragédiáját.

Most azt vizsgálják, hogy a környéken elszaporodó, mérgező algák állhatnak-e a család halála mögött. Könnyen lehet, hogy a családdal az algavirágzás nevű jelenség végzett. Ez ugyanis súlyos mérgezést tud okozni, ha valaki az érintett vízből iszik.

A nyomozók még nem biztosak, hogy ez végzett a családdal: a környéken a 19. század közepén több aranybánya is működött, emiatt az is elképzelhető, hogy egy rég elfeledett járatból szivárgott fel valamilyen mérgező anyag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top