Utazás

Szelfizés közben zuhant le a blogger házaspár a kilátópontról – fotó

A kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban történt a szörnyű baleset.

Korábban mi is megírtuk, hogy a halálba zuhant egy szerelmespár a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park leghíresebb kilátópontjáról, mindössze néhány nappal azután, hogy egy ugyanitt készült, lánykérést megörökítő fénykép bejárta az internetet.

MTI/AP/Amanda Lee Myers

Most az is kiderült, hogy kik és hogyan vesztették életüket a balesetben. Az áldozat két fiatal blogger, akik szelfizés közben zuhantak le a 250 méter magas Taft Pointról. Keddi amerikai sajtóértesülések szerint a parkőrségnek sikerült azonosítania az október 24-én történt baleset áldozatait.

Az Egyesült Államokban élő 30 éves Meenakshi Moorthy és 29 éves férje, Vishnu Viswanath blogot vezetett utazásairól. Az Instagramon közölt egyik bejegyzésükben kitértek arra, hogy akár végzetes is lehet egy-egy veszélyes helyszínen készített fotó.

A baleset pontos körülményeit még vizsgálják. Viswanath testvére Indiában elmondta, a pár fotóállványát és kameráját szerda reggel kirándulók találták meg a sziklaszirt közelében, és értesítették a parkőröket, akik nagy teljesítményű távcsövek segítségével megtalálták, majd helikopterrel elszállították a holttesteket.

Meenakshi Moorthy véletlenül szerepel is a barátnőjével szintén ott kiránduló Sean Matteson két felvételén is. Matteson elmondta: Meenakshi kitűnt a tömegből rózsaszínűre festett hajával, és azzal, hogy zavaróan közel állt a sziklaperemhez.

Nagyon közel volt a szakadékhoz, de úgy tűnt, jól érzi magát. A frászt hozta rám. Ott nincs korlát. Én nem mentem volna olyan közel a széléhez, de úgy tűnt, ő kényelmesen érzi magát. Nem úgy, mintha aggódna

– mondta Matteson.

Matteson Vishnu Viswanathra nem emlékezett, a pár a sötétedés közeledtével elhagyta a sziklát.

MTI/AP/Sean Matteson

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top