Utazás

Mozgó vonat előtt pózolt az utazó blogger, szétszedték a netezők – fotó

Végül törölte a képet.

Valósággal szétszedték az internetezők azt a fiatal lányt, aki egy mozgó vonat előtt fotózkodott a thaiföldi Maeklong vasúti piacon. Ahogyan azt a neve is sejteti, a Maeklong piac arról híres, hogy egy vasútvonal halad át a kellős közepén. Így aztán ha jön a vonat, az árusok fél pillanat alatt összekapják a portékájukat, valahogy így:

Az elmúlt évek során a piacot ellepték a külföldi turisták. Itt fotózkodott az érkező vonat előtt Patricia Alejos Monzon, egy fiatal utazó blogger is, akinek több mint 30 ezer követője van az Instagramon. A hozzászólóknál az csapta ki a biztosítékot, hogy a nő a síneken pózolt az érkező vonat előtt.

Instagram

A követők azonnal kritizálni kezdték a lányt. Sokan felvetették, mennyire helytelen, hogy az életét kockáztatja egy jó képért, mire Monzon elmondta, hogy a vonat nagyjából 5 km/órás sebességgel haladt, így egy pillanatig sem volt veszélyben.

Sokak szerint azonban így sem helyes, amit a lány csinált: többen a szemére vetették, hogy influencerként felelősséggel tartozik a követői iránt, egy ilyen kép kapcsán pedig mindig felmerül annak a veszélye, hogy valaki megpróbálja majd leutánozni – talán egy olyan vonat előtt, amely nem ilyen lassan halad. Monzon ekkor sem értette, mi a baj a képével: azt írta, nem az ő felelőssége, hogy más mit csinál, mindenkinek magáért kell felelnie.

Volt olyan is, aki szerint egyszerű bunkóság, hogy egy külföldi turista ennyire magasról tegyen a helyi szabályokra. Ez a hozzászóló azt is felvetette, mi lenne, ha minden turista ezt csinálná.

A fénykép végül több internetes portálra is felkerült, mire a blogger végül törölte a fotót, hiába repkedtek tízezrével a lájkok.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top