Utazás

Vissza kellett fordítani a repülőt, mert egy emberi szívet felejtettek a fedélzeten

Néhány óráig senkinek nem hiányzott.

Három óra után fordítottak vissza vasárnap a Southwest Airlines légitársaság egyik Seattle-ből Dallasba tartó repülőgépét, miután kiderült, hogy a fedélzeten felejtettek egy emberi szívet – írja a BBC.

A szívet Kaliforniából repítették Seattle-be. Itt egy kórházba kellett volna szállítani, hogy az egyik szívbillentyűt eltárolhassák, míg egy transzplantációra váró betegnek szüksége nem lesz rá. A szívet azonban fent felejtették a repülőgépen, és csak órákkal később vették észre, hogy hiányzik.

A beszámolók szerint az utasokat sokkolta, amikor a kapitány közölte velük, miért kell visszafordulniuk. Sokan az okostelefonjukon kezdték el kikeresni, hogy egy emberi szívet meddig lehet eltárolni, hogy alkalmas legyen egy későbbi beültetésre – mint kiderült, 4-6 órát mondanak a szakértők.

A szervet a repülőtérről azonnal átszállították a kórházba, ahol az orvosok megvizsgálták, és megállapították, hogy csodával határos módon alkalmas a jövőbeni használatra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top