Utazás

Jönnek az emeletes vonatok

A Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalakon.

Újabb nyolc darab emeletes KISS motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG a Dunakeszi Járműjavító Kft. telephelyén, ahol hamarosan elkezdődik a már korábban megrendelt 11 KISS jármű kocsijainak összeszerelése.

A MÁV közleménye szerint az első ütemben rendelt 11 vonat várhatóan 2019 végétől szállítja az utasokat a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalakon, a második ütemben gyártott 8 jármű pedig 2021 elejéig állhat forgalomba.

A nagy befogadóképességű, 600 ülőhelyes, kétszintes KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug) vonatok korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas utastérrel, wifivel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas konnektorokkal és korszerű kamerarendszerrel is rendelkeznek majd. A vonatokon 3 hagyományos és 1 mozgássérültvécé lesz. A „multifunkciós terek” 4 kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására lesznek alkalmasak.

MTI/Máthé Zoltán

MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top