Utazás

Kör alakban nőnek a fák ebben az erdőben

Sokan találgatták mostanában, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy japán erdőben kör alakban nőnek a fák. Sokan ufót kiáltanak, pedig a válasz ennél sokkal egyszerűbb.

Néhány napja fél Japán azzal foglalkozik, hogy kitalálja, miért vettek fel kör alakot a fák Dél-Japán Miyazaki prefektúrájának egyik erdejében, ahol két fakör is található. A légi felvételek bejárták a japán közösségi médiát, sokan pedig földönkívülieket sejtettek a jelenség hátterében.

ミステリーサークル?日南市の杉林に巨大な円 - FNN.jpプライムオンライン

日南市北郷町の山林に現れた木のミステリーサークル、 「謎の巨大な円が見つかった」と話題になっています。 この巨大な円、45年にわたる壮大な試験の結果が生み出したものでした。  杉の林が広がる山に木で出

A leplet végül a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti, Halászati Hivatal rántotta le a különös fatársulásról. Kiderült, hogy a fantasztikusan kinéző képződmény egy 50 éves kísérlet eredménye. A hivatalban 1973-ban kitalálták, hogy kör alakban, egymástól meghatározott távolságra, 10 fokonként ültetnek egy-egy japán cédrust, 10 koncentrikus körben.

A kísérlet célja az volt, hogy bebizonyítsák, hogy a fák közti távolsággal felgyorsítható a fák növekedése. Az így ültetett fákat ötévente lehetne kivágni, de a nagy médiaérdeklődésre való tekintettel a hivatal most azt fontolgatja, hogy megtartja a kerek erdőt.

Az extravagáns erdészeti megoldás még a Google térképén is remekül látszik.

MyModernMet.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top