Utazás

A Wizz Air és a Ryanair is emeli a csomagfeladás és az elsőbbségi beszállás árát

Mostantól utazási szezontól is függ, mennyit kell fizetni a feladott poggyászért.

A Wizz Air január 11-től érvényes díjszabása alapján kereslettől és utazási szezontól is függ, hogy mennyibe kerül a poggyászfeladás. Vagyis a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen, de még járatonként is eltérő lehet a díjszabás – erősítette meg a légitársaság az Airportal.hu kérdésére.

A legkisebb, 10 kilogrammos poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A 20 kilogrammos határt meg nem haladó csomagok esetében szezonon kívül 15 és 44, főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb, 32 kilogrammos csomag elszállításáért szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kér a légitársaság.

Az elsőbbségi beszállítás díját 5 és 17 euró között határozzák meg.

Képünk illusztráció

A Ryanair a lengyel Fly4free információi szerint a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében 10 és 12 euró/font közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euró/fontra, foglalás után 40 euró/fontra módosult. Náluk az elsőbbségi beszállásért 6 és 10 euró/font közötti árat kell fizetni.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top