Utazás

9 jel, hogy megérkeztek a magyar turisták külföldre

Nejlonzacskóval sétálgat, a szállodai reggelinél a táskájába pakolja a kaját, azt hiszi, nem veszik észre a minibáros fogyasztást. És nem beszél nyelveket.

Sokszor már akkor felismerhető a magyar turista külföldön, ha egyetlen szó sem hagyja el a száját. Ezek a leggyakoribb árulkodó jelek, bár valószínűleg a lista még jó néhány ponttal bővíthető.

1. Óriási bőrönd

Fel van készülve mindenre, leginkább az időjárás változékonyságára, hogy őt ne érje semmi meglepetés. Bőröndjébe bepakol egy váltás meleg cuccot is, nehogy gond legyen mondjuk a sivatag kellős közepén. Visz pulóvert, kapucnis melegítőt, három pár zoknit gombócba tekerve, gumicsizmát, edzőcipőt, zárt cipőt, széldzsekit, melegítőnadrágot és farmert.

Mindenképp csomagol törölközőt, mert mi van, ha a sokcsillagos szállodában éppen nincs. Kikészíti a fürdőköpenyét is, de azt végül visszarakja a szekrénybe, és otthon duzzog azon, hogy reméli, hogy lesz a szállodában ilyesmi.

2. A svédasztalos reggeli

Három minivaj, háromféle minilekvár, kis zsemle, pogácsa, kakaós apró süti, felvágott, sajt és négy banán kerül a tányérjára. Lavíroz az asztalok közt és elégedetlen. Külön tányérba rántottát halmoz magának, és kivesz még két banánt, mert mi van, ha nem lesz jó az ebéd. Körbenéz, pár banán a táskája mélyére huppan.

Még mindig az asztaloknál köröz, bögrébe kávét önt, rak bele tejet, tejszínt, cukrot, habot, párhuzamosan teát készít és narancslevet önt magának. A három pohárral, bögrével alig jut el az asztalához. A minilekvárok a banánok társaságába kerülnek a táskájába.

3. A kávé

A magyaroknak a kávé egy kardinális kérdés. Akkor is frissen őrölt, minőségi, koromfekete, gőzölgő kávéra vágynak, ha otthon a 3 az 1-bent isszák, és azonnal hangosan és magyarul ócsárolnak mindent, a pincért, a szállodát, az országot, ha mégsem ilyen műremeket kapnak, vagy esetleg túl híg a kávé.

A cikket olvasd tovább itt!

 

(bouvet.cafeblog.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top