nlc.hu
Utazás
800 ezres nettó fizetéssel csábítják külföldre a henteseket is

800 ezres nettó fizetéssel csábítják külföldre a henteseket is

A nyugat-európai munkaerőpiaccal kellene lépést tartania a magyarországi kereskedelmi láncoknak is, ez azonban nem egyszerű.

 A henteseket például havi 800 ezer forintos (2400-2500 eurós) nettó fizetéssel csábítják többek között Németországba és Hollandiába. A szakképzett henteseket alapfokú nyelvtudással is felveszik, egyes cégek pedig a kiutazás és szállás költségeit is fizetik – derült ki az RTL Klub riportjából.

Eközben a Metro áruházlánc dolgozói nemet mondtak a havi 200 ezres kezdő bérre, és a Tescónál sem született még idei bérmegállapodás. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azonban majdnem 80 cég 40 ezer dolgozójának alkudott ki fizetésemelést erre az évre. Sok esetben két számjegyű fizetésemelésről van szó.

A kormány szerint idén átlagosan 8-10 százalékos béremelkedésre lehet számítani Magyarországon, az illetékes államtitkár szerint pedig emiatt kevesebben hagyják majd el az országot, hogy külföldön vállaljanak munkát. A legutolsó hivatalos adatok alapján jelenleg több mint 87 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon.

Az RTL riportja:

Címkép: Mohai Balázs/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top