nlc.hu
Utazás
Mesés európai városok, ahová még idén utazz el!

Mesés európai városok, ahová még idén utazz el!

Tudod már, hogy milyen úti célokat választasz idén? Ha még nem, ezeket feltétlenül vedd számításba!

Ha Spanyolország, akkor Barcelona? Igen, a turisták szerint legalábbis. Az ország második legnagyobb települése ugyanis mindent tartogat, amire a kikapcsolódni vágyóknak szükségük van: tradicionális városrészek, tengerpart, kultúra és persze az éltető napsütés. Több nevezetesség is tesz arról, hogy kihagyhatatlan úti célként gondoljunk a katalán városra. A Szent Család Temploma, spanyol nevén a La Sagrada Familia nem csupán egy templom, hanem egy varázslatos műalkotás is. Akik jártak már benne, tudják, hogy semmihez sem hasonlítható az a miliő, ami az épületben fogad, nem véletlenül lett a Világörökség része. A Güell park a másik csoda, amit minden Spanyolországba látogatónak látnia kell. A hely lakóparknak készült, de annyira izgalmas és egyedi lett, hogy turistalátványossággá nőtte ki magát, majd az UNESCO azt is a Világörökség részének nyilvánította. A nevezetességek közül a Mágikus szökőkutat ugyancsak érdemes meglátogatni, és a hangulatos, szűk utcákon is kellemes sétát tehetünk.

Barcelona, Güell park

Ha Bécs, akkor karácsonyi vásár? Ugyan sokan azt gondolják, hogy a mesés várost leginkább a téli vásár kapcsán érdemes meglátogatni, ez egyáltalán nem igaz. Bécsben ugyanis számos izgalmas látnivaló várja a turistákat az év minden időszakában. Elég, ha meghalljuk, hogy a monumentális Szent István-székesegyházat magyarországi mesterek építették, máris látni akarjuk, ugye? De hívogató látnivaló a Hofburg, az egykori császári palota varázslatos épületegyüttese is. Nemcsak az építészetre csodálkozhatunk rá a Hofburgban, hanem az ott működő múzeumok is segítenek az időutazásban. Három tárlat várja a látogatókat: a császári lakosztályokat, az uralkodói ezüstgyűjteményt bemutató múzeum és a népszerű Sisi Múzeum. Aki Bécsben jár, nem hagyhatja ki a Mariahilferstrassét sem. A város öt kilométeres bevásárlóutcáján barangolni felemelő élmény. Az Operaházat is érdemes megcsodálni a turistáknak, és ugyancsak sokan kíváncsiak a múzeummá alakított Mozart-házra is.

Bécs

Bécs, Ausztria

Krakkó tágas főtere állandóan nyüzsög a turistáktól, az ódon szépségű város számtalan hívogató látnivalót kínál. Maga a főtér a város egyik legfelkapottabb része, körben éttermek, kávéházak, bárok, üzletek övezik. Mérete ma is szembetűnően nagy, ám volt idő, amikor Európa legnagyobbikának számított. Látványos része a Posztócsarnok, amelyet a XIV. században kezdték el építeni, mai külsejét a XVI. században érte el. A csarnok a főtér ékköve, az adja meg a semmihez sem hasonlítható hangulatát. Alsó részében kávézók és boltok vannak, míg felül múzeumi tárlatok várják a látogatókat. A másik jellegzetes épület a városháza, amelyet 1300-ban építettek. Maga az épület leégett, egy torony viszont megmaradt, és a főteret ékesíti. A vállalkozó kedvűek fel is lépcsőzhetnek benne. A gótikus Mária-templom is kiemelkedő látványosság Krakkóban, háromhajós belső szerkezete egyedülálló. A Wawel-domb is tartogat érdekességeket a Lengyelországba utazóknak. A waweli székesegyházat érdemes megnézni, ott koronázták a lengyel királyokat.

Krakkó

Krakkó, Lengyelország

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top