Utazás

Le akarták szállítani a repülőről a 21 éves lányt, mert „illetlen” volt a ruhája

Értsd: kilógott a hasa. Jókora botrány lett belőle a Twitteren.

„Illetlennek” minősített ruhája miatt akartak leszállítani egy 21 éves angol lányt a Thomas Cook nevű brit légitársaság egyik repülőgépéről. Emily O’Connor Birminghamből akart Tenerifére repülni, amikor az eset történt, és egy olyan felsőt viselt, amiből kilógott a hasa. A fiatal lány a Twitteren mesélte el történetét.

A személyzet közölte velem, hogy leszállítanak a gépről, ha »nem takarom el magam«. Azt mondták, hogy megsértem a többi utast, és hogy illetlen az öltözetem. Négy utaskísérő állt körül, már arra készültek, hogy fogják a csomagomat, és lekísérjenek a gépről

– írta a bejegyzésben. Itt egy képet is közölt, ez volna a ruha, ami olyan nagy felháborodást okozott:

A lány hozzátette, hogy az egész repülőtéren ezt viselte, de sem a biztonsági ellenőrzésen, sem az útlevél-ellenőrzésnél, sem pedig  máshol nem szóltak miatta. A gépen viszont rögtön közölték vele, hogy „nem megfelelő” a ruházata, és kényszerítettek, hogy vegyen fel valamit. A lány elmondása szerint még fel is állt, és megkérdezte az utasokat, hogy sért-e valakit a felsője, de senki sem mondott semmit.

Végül az unokatestvérem, aki a repülőgép elejében ült, adott egy dzsekit. Addig nem hagytak magamra, amíg a szemük előtt fel nem vettem. Ezután a hangosbemondóban is megjegyzéseket tettek, ekkor már remegtem az idegességtől. (…) Annyira megalázó volt az egész. Nyilvánvalóan látták, mennyire felzaklat az egész, mégis újabb és újabb megjegyzéseket tettek azzal kapcsolatban, mennyire illetlen és sértő a ruhám. Majdnem elsírtam magam

– idézi a lányt a Yahoo.

A közösségi oldalon rengeteg hozzászóló kiállt a lány mellett. Az egyikük azt is felvetette, hogy tiltakozásból ilyen ruhában kellene felszállnia a nőknek a Thomas Cook járataira. Több olyan hozzászóló is a lány pártját fogta, akik saját bevallásuk szerint a légitársaságnak dolgoznak.

A Thomas Cook végül közleményben kért bocsánatot az eset miatt. Azt írták, szerencsésebben is kezelhették volna a problémát, de vannak bizonyos öltözködésre vonatkozó előírásaik, amiknek minden utas meg kell hogy feleljen.

Kiemelt kép: @emroseoconnor/Twitter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top