Utazás

Tízezreket bukhatsz a fapados jegyvásárlásnál, ha erre nem figyelsz!

Ha devizában fizeted a repjegyet, nagyon figyelj erre az apró beállításra!

A fapados légitársaságok olcsó jegyekkel szereznek maguknak utasokat, a bevételük jó része azonban nem a repülőjegyekből, hanem az egyéb szolgáltatásokból származik.

Már az online foglalást sem könnyű úgy elintézni, hogy az ember ne vegyen véletlenül valamilyen extrát. Az Utazómajom egyik olvasója megoldotta a dolgot, csak olyan szolgáltatást választott, amelyet tényleg szeretett volna. A végösszeg mégis magasabb volt, mint várta.

Fizetéskor 242 ezer forintot mutatott a rendszer, ami a képernyőmentés szerint euróban 788-nak felelt meg. Ám a 788 euró 20 ezer forinttal többet ért, mint a forintban mutatott összeg. Vagyis a Ryanair oldala irreálisan alacsony áron mutatta a deviza árát.

A fizetés után jött a meglepetés: a bank 253 ezer forintot vont le a számlájáról. Kiderült, hogy van egy apró beállítás Exchange Rate néven. Itt lehet megadni, hogy a légitársaság vagy a saját bankod váltsa a devizát.

Innen már nem olyan meglepő, hogy a Ryanair pofátlanul magas árfolyammal dolgozik. A blog megjegyzi, hogy ez a probléma leginkább akkor jön elő, amikor nem budapesti indulású járatot foglalsz.

Azt pedig csak mi tesszük hozzá, hogy többek között a PayPal és az Amazon is hasonló módon húzza le a gyanútlan vásárlókat, ezért érdemes mindig azt beállítani, hogy a bankod végezze a pénzváltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top