Utazás

Káosz várható nyáron a repülőtereken

Jobb, ha viszel magaddal hideg élelmet és innivalót!

Aki a nyáron repülős utazást tervez, az jobb, ha felkészül arra, hogy a tavalyinál is nagyobb káosz várható az európai repülőtereken. Az európai légtér túlzsúfoltsága miatt ugyanis minden eddiginél durvább késésekre lehet számítani – írja a hvg.hu

Olyan sok új járat indult az utóbbi években, hogy a légi forgalmi irányításnak nincs elég kapacitása kezelni a helyzetet. Ez azt jelenti, hogy az európai légi irányítók nem bírják a rohamot: nincs elég szakember, miközben a légtér egyre zsúfoltabb.

A több gép értelemszerűen sokkal több késést jelent. A problémák minden légitársaságot érintik, de a fapadosok különösen sokat szenvednek miatta, mert az ő fordulóidejük mindössze 20-25 perc: a menetrend betartásához ennyi idő alatt kell elvégezniük az utasok ki- és beszállítását, a poggyászok rakodását és a takarítást. Ilyen szoros határidők esetében a legapróbb késés is boríthatja az egész napos tervet.

Az utasok tehát a jelenlegi helyzetben jobban teszik, ha hideg élelmet is csomagolnak magukkal a repüléshez. Ha pedig átszállással tervezik az útjukat Nyugat-Európa vagy akár az Egyesült Államok felé, eszükbe se jusson egy-másfél órás átszállással repülőjegyet venni.

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top