Utazás

Cuki és hasznos jelzőtáblát vezetnek be a britek

A vadon élő állatok és a közlekedők védelmében...

Új közlekedési táblákat helyeznek ki Nagy-Britanniában: a sündisznót ábrázoló, háromszögletű tábla figyelmezteti az autósokat, motorosokat, hogy a környéken nagy számban élnek sünök, illetve más kisebb vadak, például vidrák, mókusok, békák, melyek az utakra is kimerészkedhetnek.

A Közlekedési Minisztérium reméli, hogy az új jelzőtábla segíti a majd a balesetek megelőzését, melyektől most a vadon élő állatok száma drámaian csökken. Chris Grayling közlekedési miniszter a helyi hatóságok és állatvédő csoportok bevonásával térképezi fel azokat az érintett útszakaszokat, ahova a táblákat kihelyezik.

sün jelzőtábla

Cuki, de ami még fontosabb: hasznos (Forrás: Department for Transport)

2005 és 2017 között a szigetországban 100 ember veszítette életét, és további 14.173 sérült meg olyan közlekedési balesetben, melyben valamilyen vadon élő állat is szerepet játszott.

A sünpopuláció Angliában, Skóciában és Walesben becslések szerint nagyjából ma már csupán egymillió körüli, miközben az ötvenes években még 30 millió volt.

via

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top