Utazás

Bezárják az utolsó keszthelyi szabadstrandot, és átengedik a kutyáknak

Vagyis fizetős kutyastrand lesz belőle.

Jövőre már egyáltalán nem lesz ingyenes strandolási lehetőség a Balaton második legnagyobb városában. A Népszava információi szerint megszűnik Keszthely utolsó szabadstrandja, a helyén pedig „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás.

A város ellenzéki képviselője, Kovács Viktória felháborítónak és érthetetlennek tartja a döntést. „A strandot eddig ingyen használhatta bárki, az élménypark viszont fizetős lesz. Az ötletről ráadásul még a helyi kutyás szervezetek sem tudtak. A strand rögtön a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni a Balatonban ingyen” – nyilatkozta.

Juhászkutya a strandon (fotó: MTI/Komka Péter)

A városvezetés szerint viszont Keszthelyen nagyszámú kutyás közösség van, és fontos, hogy a város nekik is megfelelő szolgáltatásokat tudjon nyújtani. „Egy ilyen élménypark számos új lehetőséget biztosít az érdeklődőknek, hiszen az egész éves nyitva tartás mellett remek programokkal várja majd az idelátogatókat” – mondta el Nagy Bálint, a város alpolgármestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top