Utazás

Meztelenül rohant be egy repülő utasa az első osztályra

Másvalaki pedig levizelte a mellette ülőt.

Súlyos dolgok történnek a repülőgépeken, ezekből mesélt el egy csokorra valót egy Betty nevű légiutas-kísérő. A cikke még 2014-es, most azonban a CNN utazási rovata is elővette az anyagot, amit az Index vett észre. Az írásban szó esik például azokról az utasokról, akiket a stewardessek egymás között csak Ambien-zombiknak hívnak a vényköteles altató miatt, amit beszednek a repülőn. 

Az altatószer hatására az utasok hajlamosan önkívületben őrültségeket művelni, különösen akkor, ha alkoholt is ittak előtte. Az egyik történet szerint egy férfi meztelenül szaladt előre az első osztályra, és csak akkor ocsúdott fel, mikor a légiutas-kísérők megállították, és a kezébe nyomták a ruháit. 

tunézia repülőgép Tunisair

Belül furcsa dolgok történhetnek (a kép illusztráció, forrás: iStock)

Egy másik utas a félálomban tapasztalt vizelési ingerét úgy enyhítette, hogy levizelte a mellette ülőt, ennél gyakoribb viszont, hogy az Ambien hatása alatt állók simogatni kezdik az utastársukat. Az Ambien-használók furcsa tünetei valószínűleg azzal magyarázhatók, hogy nem a megfelelő körülmények között veszik be a szert, például nem tudnak utána 7-8 órát nyugodtan átaludni, és a repülőn eleve rengeteg az alvást megzavaró körülmény.

Az altató gyártója, a Sanofi részéről közölték, hogy mindenkinek azt javasolják, csak szakemberrel konzultálva vegyék be a szert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top