Utazás

Ezek a legveszélyesebb ülések a repülőn

Egy légitársaság a Twitteren közölte, hol a legveszélyesebb ülni a gépen, aztán törölték a posztot.

A KLM India légitársaság szerdán egy Twitter-bejegyzést tett közzé, melyben arról írtak, hogy egy szerencsétlenség esetén a repülőgép közepén található üléseken a legmagasabb a halálozási arány, a gép elején található ülések esetében már alacsonyabb, míg a hátsó traktusban található helyek a legbiztonságosabbak.

Alig 12 órával később a posztot törölték, és elnézést kértek miatta. Arra hivatkoztak, hogy az adatokat a Time magazin egyik cikkéből vették, mely nyilvánosan elérhető, nem pedig a KLM véleménye, ugyanakkor sajnálják, ha a bejegyzés megsértette bárki érzékenységét.

A kép illusztráció (iStock)

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (Federal Aviation Administration – FAA) felhívta a figyelmet arra, hogy a cikkben olvasható adatok nem is feltétlenül valósak. Egy baleset esetén ugyanis annyiféle variáció fordulhat elő, hogy statisztikai alapon nem lehet pontos választ adni a kérdésre.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top