Utazás

II. Erzsébet denevérvadászattal szórakoztatja magát skóciai nyaralójában

A királynő különös hobbijáról egy a koronás famíliát jól ismerő forrás beszélt az egyik brit bulvárlapnak.

Nyaranta II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg a királyi család skóciai birtokán, Balmoralban piheni ki az uralkodás fáradalmait. A hírek szerint az idén Meghan Markle,  Harry herceg és a kis Archie, Kate Middleton, valamint Károly herceg és a felesége, Camilla is csatlakozik majd hozzájuk a kies nyári lakban.

II. Erzsébet, királynő

A királynőn látszik, hogy kedveli a csínytevéseket (Fotó: Andrew Milligan / POOL / AFP)

De addig, amíg megérkeznek, el kell ütni valamivel az időt; a Sun úgy tudja, hogy a királynő meglehetősen furcsa hobbinak hódol az ódon falak között.

II. Erzsébetről köztudott, hogy imádja a corgie-kat és a lovakat. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a denevéreket is nagyon kedveli, és nyaranta előszeretettel vadászik rájuk a hatalmas parkban.

Adam Heliker, a királyi család egyik jó ismerője szerint a királynő és a személyzet lepkehálókkal próbálja elkapni a denevéreket. „Korábban maga Erzsébet is beszállt a vadászatba, de mostanában inkább már csak irányítja a hadműveleteket – magyarázza Heliker. – A személyzet szívesen szórakoztatja őt a hajtóvadászattal. Ez a királyi pár egyik kedvenc szórakozása Balmoralban, amely megóvja őket az unalomtól.”

Az állatvédőknek nem kell aggódniuk, a hírek szerint az elfogott denevéreket azonnal el is engedik a közeli erdőkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top