Utazás

Kajakkal evez haza Norvégiából egy magyar férfi

Richárd hét hónaposra tervezi az embert próbáló túrát.

Óriási feladatra vállalkozott a rajkai származású Varga Richárd: kajakkal indult haza Norvégiából, és a Mosoni-Duna partján fekvő Dunakilitire tervezi az érkezést. A 4600 kilométeres utat a tervek szerint hét hónap alatt teszi meg – írja a Kisalföld.

Richárd 12 éve él Norvégiában, hét évig egy halfeldolgozóban dolgozott, majd eredeti szakmájában, fogtechnikusként helyezkedett el. Azt mondta, ez az állása fizetett a legrosszabbul, még a szalag mellett dolgozó munkások is jobban keresnek. Aztán nyugodtabb és egészségesebb munkára váltott, főállású kajaktúra-vezető lett.

A mostani út során a legnagyobb problémát az elektromos eszközök töltése jelenti, mert a napelemes töltő nem vízálló, és mire partra ér, addigra besötétedik. Esténként sátorban, esetleg függőágyban alszik, de nem könnyű alkalmas helyet találni. Néhol az erős sodrás is gondot okozhat az evezés során, lehet, hogy lesznek olyan szakaszok, ahol a parton kell húznia a kajakot.

A férfi az utazása során jótékony gyűjtésbe is kezdett. Egy norvég szervezetnek, valamint a magyar Bátor Tábornak gyűjt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top