Utazás

Először nem akart, most mégis fizet kártérítést utasainak a Wizz Air

Eleinte elhárították a kártérítési igényeket, most viszont mégis fizet a Wizz Air az egyik járatuk pórul járt utasainak.

Levelet küldött a Wizz Air az érintett utasoknak arról, hogy hajlandóak kártérítést fizetni. Azoknak jár a kompenzáció, akik június 6-án Londonból repültek volna Budapestre, de Debrecenben tette le őket a gép. Ők csak másnap hajnalban érkeztek meg a fővárosba.

A fapados légitársaság akkori közleménye szerint azért késtek több mint hét órát, mert beázott a budapesti repülőtér. Ez rendkívüli körülménynek számít, ezért elutasították a pénzvisszafizetési kérelmeket. Később kiderült, hogy a légitársaság tudott a reptérzár időpontjáról. Azt mondták, ennek ellenére nem tudtak időben felszállni a londoni Gatwick reptérről, mert már a budapesti gép is késett. 

Wizz Air (kép: Pixabay)

Az ügyben a Miniszterelnökség vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményét egyelőre nem tették közzé. A Wizz Air azonban most felajánlotta a londoni járat utasainak, hogy 300 eurós kreditet írnak jóvá nekik, vagy visszautalnak 250 eurót a számlájukra. 

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top