Utazás

Négy nap után élve találták meg az eltévedt bácsit

Az idős ember kutyái is életben maradtak.

Egy terepkerékpáros talált rá négy nap után egy eltévedt idős emberre és kutyáira Oregon elhagyatott, sivatagos vidékén – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.  Gregory Randolph dzsipjével egy összeszűkült, kiszáradt patakmederben rekedt a nevezett elhagyatott vidéken. A férfi több mint 20 kilométert gyalogolt, hogy segítséget keressen, de mikor négy nappal később Thomas Quinones portlandi biciklista rátalált, már alig volt benne élet.

A terepkerékpárosnál volt telefon, de a környéken nem volt térerő, ezért GPS nyomkövetőjének SOS-gombjával hívott segítséget.

Oregon Outback

Ezen a vidéken tévedt el az idős ember (iStock)

Amíg megérkeztek a mentők, felállította a sátrát, és annak menedékében próbálta megitatni a súlyosan kiszáradt és a napon megégett férfit. Közben Randolph egyik kutyája is előkerült a bozótból. A másik kutyát, amely szintén túlélte a megpróbáltatást, a rendőrök találták meg az elakadt kocsinál, amelyet két nappal később helikopteres kutatással sikerült felfedezni.

Randolphot napokig ápolták kórházban, de jelenleg már otthonában lábadozik, kutyáival együtt.

Quinones elmondta: nagyon örül, hogy sikerült ráakadnia Randolphra, és segíteni tudott rajta. Még szerencse, hogy volt vészjelzős GPS nyomkövetője, mivel kiderült, hogy a legközelebbi táborhely, ahol segítséget hívhatott volna, hatórányi biciklizésre volt attól a helytől, ahol megtalálta a bajba jutott férfit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top