nlc.hu
Utazás
50 ezerbe fájhat a villanyrollerezés Tihanyban

50 ezerbe fájhat a villanyrollerezés Tihanyban

A gyalogosok biztonsága érdekében vezetett be tilalmat Tihany önkormányzata.

Akár ötvenezer forint helyszíni bírsággal is sújtható az, aki Tihany központjában, vagy a hajóállomás környékén elektromos rollerrel, elektromos gördeszkával, hoverboarddal, seagwey-vel vagy más önegyensúlyozó eszközzel közlekedik – írja a balatontipp.hu. Az indoklás szerint a tilalom bevezetésére azért volt szükség, mert a felsorolt eszközök akadályozzák, illetve veszélyeztethetik is a járókelőket.

A tilalom az elektromos kerékpárokra, a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre, valamint a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire nem vonatkozik.

Tihany

Tihany (iStock)

Az önegyensúlyozó eszközöket a következő területen tilos használni: Batthyány utca, Visszhang utca, Halász-köz, Árpád utca, Petőfi utca, Mádl Ferenc tér, András tér, Borsos Miklós tér, Pisky sétány, a Kossuth utca Major utca és Aranyház utca közötti szakasza, Csokonai utca, valamint a Hajóállomás területén az 573 hrsz., 574 hrsz., 579 hisz., 580 hrsz., 581 hrsz. részek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top