Utazás

Penetráns bűz miatt hajtott végre kényszerleszállást a repülőgép

Nyolc embert kórházba is kellett szállítani.

Vasárnap este két óra repülés után kényszerleszállást hajtott végre a bostoni Logan repülőtéren az American Airlines Philadelphiából Londonba tartó járata, mert a fedélzeten elviselhetetlen bűz uralkodott – írja a CBS híre nyomán a 24. A gép személyzetéből nyolc főt a mentők kórházba is szállítottak, a 154 utas viszont mindenféle panasz nélkül megúszta a dolgot – őket a másnapi továbbindulásig egy helyi hotelben szállásolták el.

Az esetet természetesen vizsgálják, de egyelőre rejtély, hogy mi okozhatta a szagot. Az egyik utas arra gyanakodott, hogy valamelyik társának lehettek gyomorproblémái – ez talán a legérdekesebb feltételezés, bár tény, hogy a repülőgépeken bármi megtörténhet –, valaki más azt mondta, hogy égett szagot érzett, míg az egyik pilóta „büdös zokni” szagára panaszkodott.

Nemrég egy hasonlóan sok utast szállító gép futómű nélkül hajtott végre kényszerleszállást Izraelben, tavasszal a Liszt Ferenc reptéren pedig cigarettaszag és az érte felelős agresszív utas miatt landolt soron kívül egy gép.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top