Utazás
Szponzorált tartalom

Egyiptom-érdeklődők, most érdemes a Viasat Historyra kapcsolni! (x)

A Nílus parti Egyiptom több mint 5000 évvel ezelőtt jött létre, titkait pedig kutatók és régészek százai igyekeznek megfejteni. Különleges építészeti remekművek, sajátos szobrok, lélegzetelállító méretű piramisok és múmiák – a Viasat History tévécsatorna zsinórban több olyan műsort tűz a képernyőre, amelyek új technológiák és megközelítések mentén fedik fel ezt a rejtélyes világot.

Az időutazás A piramisok titkai című dokumentumfilmmel indul. Régészek ugyanis egy piramisépítő munkás 4500 éves naplóját dekódolták, amely alapján megpróbálják felgöngyölíteni, hogyan is épültek valójában ezek az ámulatba ejtő monstrumok. Aztán érkezik a közismert angol író és történész, Bettany Hughes A Nílus: 5000 évnyi történelem című dokumentumsorozata, amely a világ leghíresebb folyójának mentén utaztatja végig a nézőket, miközben olyan ókori pletykákat is feszeget, amelyek a híresek és gazdagok szexuális életét érintik.

Ami pedig a legújabb technológiai kutatásokat illeti, az Egyiptom tisztázatlan aktái című dokumentumsorozat egy egészen új látásmód mentén vezet be az ókori világ egyik legnagyszerűbb civilizációjának hihetetlen dinamikájába. Szintén izgalmas újdonságokat tartogat a Napóleon: az egyiptomi hadjárat című kétrészes tényfeltáró alkotás, amelyből megtudhatjuk, hogy Egyiptom még a nagy hódító számára is igen különös nehézségeket okozott. Az egyiptomi sor végét a legújabb és igen sokat ígérő A piramisok: A rejtély megoldása című dokumentumsorozat zárja, amely légi- és műholdas képek segítségével fejti meg a piramisépítés régóta keresett titkát, majd újraalkotja az ötezer éves Egyiptomot.

 

A műsorok a Viasat History csatornán a következő időpontokban tekinthetők meg:

A piramisok titkai: szeptember 20., péntek 22:00 (második epizód: szeptember 23. 22 óra)

A Nílus: 5000 évnyi történelem: szeptember 21., szombat 14:15-től (teljes évad)

Egyiptom tisztázatlan aktái: szeptember 28., vasárnap 14:15-től (teljes évad)

Napóleon: az egyiptomi hadjárat: szeptember 30., hétfő 15:40-től (teljes évad)

A piramisok: A rejtély megoldása: szeptember 30., hétfő 22:10 (folytatás hétköznaponként 22 órától)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top