nlc.hu
Utazás
Sokat autózol? Ezeket az appokat töltsd le, és nem érhet meglepetés!

Sokat autózol? Ezeket az appokat töltsd le, és nem érhet meglepetés!

Defektet kaptál, és nincs, akit felhívj? Nagyvárosban élsz, és szeretnéd elkerülni a dugókat? Ne ess kétségbe, ezek az appok kihúznak a bajból!

A reggeleidet a kocsiban indítod, és napközben is sok időt töltesz utazással? Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlen helyzeteket, ezeket az appokat töltsd le a telefonodra!

Waze

Egy-egy útlezárás, koccanás vagy baleset akár több órás dugót is képes okozni a városban, és az autópályán is. Ha szeretnéd előre tudni, hogy milyen utcákat, csomópontokat kerülj el, akkor használd a Waze alkalmazást. Offline nem, csak mobilnettel használhatod, de előnye, hogy nem a legrövidebb, hanem a legkisebb forgalmú utakat keresi, vagyis ilyenformán számításba veszi az emberi tényezőt is.

Folyamatosan frissülő információkkal lát el a traffipaxtól kezdve a kisebb-nagyobb úttorlaszokon át az útba eső benzinkutakig, éttermekig. Tegyük hozzá, hogy bár az esetek nagy részében nyugodtan hagyatkozhatsz rá, azért nem tévedhetetlen: ha ismerős környéken jársz, felülírhatod a javaslatait, ugyanis néha olyan kis utcákba igyekszik terelni, ami nem a legszerencsésebb.

Shell alkalmazás

Ha sokat vagy úton, kell, hogy legyen a mobilodon egy olyan alkalmazás is, ami biztonságot ad azokra a helyzetekre, amikor sem a barátaid, sem a szüleid, sem a párod nem tudnak a segítségedre sietni. A Shell alkalmazás egyrészt megmutatja az útvonaladon található legközelebbi benzinkutat, ami nagyon jól jön akkor, ha indulás előtt elfelejtetted ellenőrizni a tankot. Másrészt kihúzhat a csávából, ha defektet kaptál, vagy egyszerűen leállt a kocsid. Akár durrdefekt, akár téves tankolás miatt állt le a kocsid, a Shell ClubSmart autósegély-szolgáltatását könnyebben igénybe veheted, ha regisztráltál az alkalmazásba.  Ráadásul a digitális kártyával a pontgyűjtés és a beváltás is egyszerű, nem kell többet arra figyelned, hova tetted a plasztik kártyádat.

Traffi Hunter

Ha nincs WAZE appod, ami jelezné a traffipaxokat, telepítsd a Traffi Huntert. Természetesen, egyetlen traffipaxot előre jelző alkalmazás sem mentesít az alól, hogy mindig, minden esetben be kell tartanunk a sebességkorlátozást, de bárkivel megeshet, hogy rutinból vezet a megszokott útvonalon, vagy egyszerűen elkalandozik a figyelme. A Traffi Hunter a sokszor észrevétlen helyen megbújó traffipaxokat is kijelzi, és bár nem kapunk ígéretet a teljes felderítésre, mégis nagy segítség lehet, ha épp elfelejtenéd levenni a lábadat a gézpedálról.

Autodoc

Ha tisztában vagy azzal, hogy mi szorul cserére az autódon, nőként különösen nagy segítség lehet az Autodoc alkalmazás. Ha megadod a kocsid márkáját, típusát, valamint a motor verzióját, akkor kilistázza azokat az alkatrészeket, amikre szükséged lehet. Ha árérzékeny vagy, ezt az appot inkább csak tájékozódásra használd, és az ár-összehasonlító oldalakon tájékozódj, mielőtt megveszed az alkatrészt!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top