Utazás

Csupán chips és popcorn járt egy tízórás repülőúton a luxusüléshez, kiakadt az utas

James Howe cöliákiában szenved, csak gluténmentes élelmiszereket ehet. Hiába szólt a légitársaságnak a bajáról.

James Howe azt remélte, tökéletes lesz a mexikói Cancunban tervezett nászútja. Minden jól alakult, egészen a hazaútig, a tízórás Cancun–Gatwick repülés alatt ugyanis a férfinak csak chipset és popcornt tudtak felszolgálni a légiutas-kísérők. Pedig James előrelátó volt és a repülés előtt három hónappal jelezte betegségét a légitársaságnak, akik odafelé gondoskodtak is a gluténmentes menüről, ám a nászút végén visszainduló gépen nem volt James számára ehető étel.

A légiutas-kísérők mindent felforgattak, még a gép kapitányának ebédjét is átnézték, hátha abból ehet valamit James, aki ezer fonttal, csaknem 400 százezer forinttal többet fizetett, hogy prémium ülésen repülhessék végig a tízórás utat.

Végül csak némi ropogtatni valót kapott és bocsánatkérést, a férfi azonban azóta is dühöng, és megfogadta, hogy ezzel a céggel nem utazik többet.

(via)

A cöliákia

A cöliákiás betegek szervezete nem tudja feldolgozni a táplálkozáskor bevitt sikér (glutén) egyik fehérjecsoportját, a gliadint, ami kölcsönhatásba lép a vékonybél nyálkahártyájával, az immunrendszer pedig ellenanyagot kezd termelni a saját szervezete ellen. Ennek következében állandó gyulladás alakul ki a beteg szervezetében. A vékonybél bélbolyhai pusztulni kezdenek, csökken a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódása.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top