Utazás

A befagyott és behavazott Lillafürednél nincs szebb

Lillafüred Magyarország egyik legszebb települése, rengeteg látnivalót rejt. Akár tavasszal, akár nyáron, akár ősszel érkezünk, tökéletes a hely. Télen még ennél is mesésebb, ahogy a völgyet beborítja a hó, a tó befagy, és a vízesést is jégcsapok szegélyezik.

Lillafüred két legfontosabb jelképe a Hámori-tó és a Palotaszálló, ahol turisták ezrei pihennek szívesen már évtizedek óta. Nem csoda, hogy Lillafüred kiérdemelte Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye előkelő címét. Tudtad, hogy Lillafüred a nevét Gróf Bethlen András unokahúgáról, Vay Erzsébetről kapta, akinek a beceneve Lilla volt? Bethlen az 1890-es évek elején határozta el, hogy üdülőt építtett a Hámori-tó közelébe, és Erzsébetről, vagyis Lilláról nevezte el a helyet. 

Az itt található vízesés Magyarország legmagasabb vízesés. A 20 méter magasból lezúduló függőleges esésű vízesésnek három szakasza van. Télen misztikus látványt nyújt, ahogy csobog, miközben megfagy körülötte a táj és a jégdarabok szikráznak a környékén. Sajnos mi csak régebbi képeket találtunk erről a csodás jelenségről, de ha hiányzik a téli hangulat akkor nézd meg a következő képeket és rögtön kedvet kapsz, hogy kirándulj egyet Lillafüred felé.

 

View this post on Instagram

Lillafüred Magyarország👑🤗😘

A post shared by martitazarv (@martataza) on

Egy csodás drónvideót is hoztunk a téli Lillafüredről és környékéről! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top