Utazás

Behavazott fotók a Libegőről

Idén karácsonykor inkább tavaszias időjárás volt, úgyhogy akik a két ünnep között szeretnék közelebb hozni magukat egy kicsit az igazi télhez, azoknak most ezekkel a képekkel kedveskedünk, hiszen nincs is jobb dolog, mint télen a Libegőről csodálni az alattunk elterülő, behavazott város mézeskalácsházait!

Te mikor ültél fel utoljára a Libegőre? A BKV különleges felvonóját a Zugligeti buszvégállomásnál (291-es járat)  találod meg, és külön előre megváltott jeggyel tudsz felszállni rá. Kérhetsz csak felfelé szóló jegyet, de retúrt is, ha nem szeretnél gyalog lecammogni a budai hegyekről. Ráadásul visszafelé is élvezheted a különleges panorámát, így érdemes retúr jegyet váltani. Felérve a hegyre, találhatsz egy lángosozót, játszótereket, és egy kis sétával eléred az Erzsébet-kilátót, onnan Budapest gyönyörű panorámája tárul eléd.

A Libegő télen is közlekedik, de érdemes a BKV honlapján előre tájékozódni, mert rossz idő esetén a felvonó nem jár. Ha viszont elcsíped egy kiadós havazás után, hogy közlekedik, akkor olyan csodálatos látvány fogad, mint a következő képeken. Ugye meghoztuk a kedvedet, hogy az ünnepi hajrá után lazíts egyet a budai hegyekben, és kipróbáld a Libegőt? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top