Utazás

Ilyen csodálatos a befagyott Plitvicei-tavak és környéke

A Horvátország legnagyobb és legtöbbet látogatott Nemzeti Parkjában található Plitvicei-tavak minden évszakban tökéletes kiránduló célpont. Télen még szebb, mint ahogy azt gondolnád! Bebizonyítjuk!

Európa egyik legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el és erdős hegyek veszik körül. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1979-től az UNESCO világörökségi listáján is megtalálható, ami nem is csoda, hiszen tényleg mesés kincseket rejt. Kis fahidakon sétálhatjuk körbe a tavat, amiben páratlan szépségű völgyeket, és a magasból lezúduló vízeséseket találunk. 

Télen nagyon misztikus és különleges élmény körbesétálni a Nemzeti Parkot. Ha szeretnél egy kicsit elmenekülni és szívesen kiszellőztetnéd a fejed, akkor vedd Horvátország felé az irányt, és néhány órás autóút után megérkezhetsz a tavakhoz. Vigyázat! Nemrég bevezették, hogy online regisztráció kötelező a park látogatásához, így gondoskodj erről előre, mert nem fognak beengedni a Nemzeti Parkba, ha ezt a lépést kihagyod!

Ha nem tudsz elutazni, akkor se keseredj el! Nézegess te is csodás fotókat a jégbe zárt vízesésekről, és a hóval borított Plitvicei-tavak és környékéről! 

 

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

 

 

View this post on Instagram

Which one is your favorite 1, 2 or 3? Winter wonderland at Plitvice Lakes National Park, Croatia ❄☃️❄☃️ | 📸 by @spelicphotography 👏 | #plitvicelakes #plitvice #waterfall #waterfalls #nature #hrvatska #croatia #croazia #kroatien #Хорватия #croacia #bestvacations #travel #nature_lovers #winter #snow #vacation #vacations #holiday #holidays #cold #landscape #landscape_captures #ig_europe #forest #ice #frozen #lake #winterwonderland ————————————————————————- 📌 Tag your photos for a chance to be featured. 👉 Hashtag: #croatiannomads 👈 👉 Follow: @croatiannomads 👈 🤝 Let's create together the most beautiful gallery on Instagram! ————————————————————————-

A post shared by Croatian Nomads (@croatiannomads) on

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top