Utazás

Évi 162 órát ül a dugóban egy budapesti autós

A világ városai közül Budapest a 30. abból a szempontból, mennyit kell ülni a dugóban.

Egy budapesti autós átlagosan 162 órát töltött 2018-ban a dugóban. Ezzel a magyar főváros a harmincadik helyen áll a 38 ország több mint 200 világvárosát tartalmazó listán, amelyet az Inrix kutatóintézet készített. A 162 óra 11 százalékos növekedést jelent a 2017-es helyzethez képest, tehát egyre többet ülünk a dugóban.

Hatalmas dugó az autópályán (Fotó: MTI /EPA / KEYSTONE / Alexandra Wey)

Ebből a szempontból Rómában a legrosszabb a közlekedés Európában. Az olasz fővárosban átlagosan 272 órát nézte hosszasan minden egyes autós az előtte veszteglő rendszámát 2018-ban, ami 16 százalékkal több, mint az előző évben. Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 óra volt a dugóban veszteglés éves időtartama, ez mindenhol romlás a megelőző évhez képest.

A vizsgált városok közül a kolumbiai Bogotában a legrosszabb a helyzet a világon, ott minden autós átlagosan 11 és fél napot töltött a dugóban 2018-ban. Más a helyzet a németországi Mannheimben, Wiesbadenben és Hannoverben, ahol egy év alatt 16-21 százalékkal csökkent a dugóban eltöltött idő.

(Euronews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top