Utazás

Rendkívüli és nagyon ritka égi jelenség rajzolódott ki a felhőkből

Nem, nem photoshopról vagy csodáról van szó. A jelenséget Brocken-hegyi kísértetnek hívják.

Egy fotós ritka égi jelenséget kapott lencsevégre: az égen kirajzolódott forma pont olyan volt, mint egy angyal, szivárvánnyal körülvéve.

Képünk illusztráció (Fotó: Isaac Wendland / Unsplash)

Nem, nem photoshopról van szó. A jelenséget Brocken-hegyi kísértetnek, ködkísértetnek, délibábnak hívják, mely nem csoda, hogy beindítja az emberek fantáziáját. A tudomány szerint akkor jelentkezik, amikor a fotót készítő személy árnyéka megjelenik abban a felhőben, amely az alatta fekvő völgyben elvonul, vagyis a megfigyelő a saját árnyékát látja meg a felhőben. Az árnyék fejrészét szivárvány veszi körül. A Brocken-hegyi kísértet éppen olyan légköroptikai jelenség, mint a szivárvány vagy a délibáb.

A lelkes fotós is épp egy hegy, az 517 méter magas Mam Tor tetején állt, amikor a fotót készítette. A hegycsúcs a felhők felé magasodott, a férfi csak véletlenül vette észre a Brocken-szellemet. Mivel hallott már erről, nem gondolta, hogy csodát lát, mégis elbűvölte a látvány: „Az árnyékom hatalmasnak tűnt, körülötte egy szivárvány. Olyan volt, mintha egy angyal lebegne az égbolton, csodálatos volt” – mondja.

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top